English / Magyar
A Maternity Magánklinika ünnepélyes megnyitója

Ünnepélyes keretek között tartotta hivatalos megnyitóját a Kútvölgyi Premium Egészségközpont és Kórház Maternity Szülészeti és Nőgyógyászati Magánklinika.

Dr. Papp Zoltán

Dr. Papp Zoltán

A magánklinika igazgatója Dr. Papp Zoltán professzor szólt először a vendégekhez. Ismertette az elmúlt hónapok fejlesztési munkáját, és a Maternity Magánklinika kialakításának lépéseit, és a már közel fél éves működés tapasztalatait. Beszédében elmondta, hogy a Premium Maternity modell értékű kezdeményezés a mai magyar egészségügyben, mivel magán tőke bevonásával, ugyanakkor privatizáció nélkül képes európai színvonalú egészségügyi szolgáltatások kialakítására. Saját jövőképük taglalásakor kiemelte, hogy a hazai szülési kultúrában is megjelent az a tendencia, hogy a várandós nők jól felszerelt, magas szakmai színvonalú intézményeket keresnek, a korábbi szülész-orvos centrikus felfogástól eltérőn.

Dr. Karádi István, a Semmelweis Egyetem dékánja, a Kútvölgyi Klinikai Tömb III. számú Belgyógyászati Klinikájának vezetője köszöntötte elsőként a Kútvölgyi Klinikai Tömbben működő új egységet. Hangsúlyozta, hogy a 2010. július 1-óta működő magánklinikával kitűnő szakmai együttműködést sikerült kialakítani. Külön kiemelte, hogy ez az együttműködés az elmúlt hetekben is bizonyított, több páciens esetében a sürgős nőgyógyászati beavatkozás helyben, a legmagasabb színvonalon valósulhatott meg.

Dr. Karádi István

Dr. Karádi István

Dr. Szócska Gábor

Dr. Szócska Gábor

Dr. Szócska Gábor, a Kútvölgyi Klinikai Tömb járóbeteg-ellátási igazgatója, a Kútvölgyi Premium Egészségközpont és Kórház márka vezetője beszédében köszönetet mondott a projektben részt vállaló munkatársaknak. Kitért arra, hogy a 2007-ben a Kútvölgyi Klinika Tömbben megkezdett „Premium szolgáltatások” fejlesztése a Premium Maternity megnyitójával újabb, jelentős állomásához érkezett. Kiemelte, hogy a Premium szolgáltatások magánforrások bevonásával közgyarapodást valósítanak meg, miközben évtizedek óta fennálló igényt elégítenek ki. A Kútvölgyi Premium szolgáltatások szemlélete abban tér el a korábban megszokottaktól, hogy a magánszolgáltatás nem közpénzek felhasználásával fedezi saját költségeit, hanem a Maternity esetében is átlátható módon, az együttműködési megállapodás szerint működve, az OEP-es ellátásba visszaforgatható bevételt termel. Aláhúzta, hogy az így képződő eredmény jelentős szerepet játszik az OEP-es ellátást biztosító egészségügyi személyzet javadalmazásának javításában, és az állami infrastruktúra fejlesztésében. Elmondta, hogy a Kútvölgyi Premium egységei közösen munkálkodnak a külföldről érkező betegturizmus szélesítésében, így a magyar orvosok itthon tartásában is.

Dr. Tóth Zoltán a Szülészeti és Nőgyógyászati szakmai kollégium elnöke, a Debreceni Egyetem professzora beszédében hangsúlyozta, hogy a hazai szülészet máig folyamatos modernizációja már az 1980-as évek végén megkezdődött. Az 1986-ban Debrecenben tartott családbarát szülészeti megközelítést hangsúlyozó konferenciájukon, éppen Papp professzor tartotta meg a megnyitó előadást. Örömmel látja az ott megkezdett irány további kibontakozását, az apás szülés utáni családi szobák kialakítását. Elmondta, hogy a hazai szülészeti statisztikák felveszik a versenyt az Európai Unió fejlettebb államainak eredményeivel is. Külön szólt arról, hogy a szülészeti és nőgyógyászati kamara nem zárkózik el az otthonszülés lehetőségétől, szívesen részt vesz a szakmai irányelvek kidolgozásában is.

Dr. Tóth Zoltán

Dr. Tóth Zoltán

Dr. Frank Chervenak

Dr. Frank Chervenak

Végül Prof. Frank Chervenak, a New York-i Cornel Egyetem szülészeti klinikájának igazgatója nyitotta meg a Maternity Magánklinikát. Szólt arról, hogy a Kútvölgyi Premium Maternity olyan nemzetközi minőségű színvonalat képvisel, amely a világon bárhol megállná a helyét. A modern infrastruktúra jól jelképezi azt a világszínvonalú szakmaiságot, melyről Papp professzort külföldi kollégái jól ismerik. A jelen nem lévő külföldi kollégák üdvözletét is tolmácsolva fejezte ki jókívánságait.

Az ünnepélyes megnyitó az ebédszünet után nemzetközi tudományos konferenciával folytatódott. A nőgyógyászati ultrahang diagnosztika aktuális kérdéseiről előadást tartottak:

  • Prof. José-Maria Carrera (University Institute Dexeus, Barcelona)
  • Prof. Asim Kurjak (University of Zagreb)
  • Prof. Roberto Romero (National Institute of Child Health and Human Development Detroit)
  • Dr. Nándor Than (National Institute of Child Health and Human Development Detroit)
  • Prof. Frank Chervenak, Cornel University New York
  • Prof. Papp Zoltán (Maternity Magánklinika, Budapest)

Prof. José-Maria Carrera

Prof. José-Maria Carrera

Prof. Asim Kurjak

Prof. Asim Kurjak


Prof. Roberto Romero

Prof. Roberto Romero

Dr. Nándor Than

Dr. Nándor Than

Prof. Papp Zoltán

Dr. Frank Chervenak és Prof. Papp Zoltán

A megnyitó vendégei a klinika munkatársainak kalauzolásával bejárhatták a fekvőbeteg és járóbeteg-rendelői rész felújított területét.

A Maternity Magánklinika ünnepélyes megnyitója

A Maternity Magánklinika ünnepélyes megnyitója