English / Magyar
A Premium Dental megnyitója

Prémium szolgáltatások a hazai egészségügyben.

Kútvölgyi Premium

Az egészségügyi fejlesztések egy lehetséges új irányát mutatja meg a magán és közszféra együttműködésével létrehozott Kútvölgyi Premium Dental fogászati központ, mely 2010. január 13-án nyílik meg Budapesten. Magyarország egyik legnagyobb és legmodernebb, klinikai háttérrel rendelkező fogászati rendelője nem csak kiemelkedően magas színvonalú ellátást nyújt, de hozzájárul a betegturizmus fellendítéséhez, a képzett orvosok itthon-tartásához, az egészségügyben tapasztalható agyelszívás, ’brain-drain’ megállításához, a hazai betegellátás színvonalának emeléséhez egyaránt.

Ma adják át a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbben azt az új fogászati központot, amelynek létrejötte mérföldkő a hazai egészségügyi ellátási rendszer korszerűsítésében. A Kútvölgyi Premium Dental jóval több, mint egy – a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt, megnyugtató és esztétikus környezetet biztosító – magánrendelő. A fogászati központ a Kútvölgy Premium Egészségközpont és Kórház részeként nyújtja szolgáltatásait, így – a kórházi háttérnek köszönhetően – egyszerre nyújtja a kórházak biztonságát és biztosít teljes körű, a legmodernebb technológián alapuló ellátást, miközben hozzájárul az általános betegellátás színvonalának emeléséhez is.

A Kútvölgyi Premium Dental által nyújtott prémium ellátás, illetve az egyedülálló klinikai háttér rendkívül vonzó a minőségi szolgáltatás iránt egyre nagyobb számban érdeklődő hazai ügyfelek, sőt, a más országokból érkező páciensek számára is. A fogászati központ kiemelt figyelmet fordít a külföldi betegek Magyarországra csábítására, a betegturizmus fellendítésére. A betegturizmus többletbevételt jelent a magyar állam számára, s visszafordíthatja az utóbbi években egyre erősödő tendenciát, hogy a hazai felsőoktatásban képzett orvosok az alacsony bérek miatt tömegesen hagyják el az országot.

Premium Dental

Premium Dental megnyito

A több mint 27 ezer négyzetméterrel gazdálkodó Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb eddig jobbára kihasználatlan, 560 négyzetméternyi területét adta bérbe az új fogászati részleg üzemeltetőjének, az UK Dent Kft-nek, s a szerződés szerint a bérleti díjon felül részesedést kap a társaság forgalmából is. A fogászati ellátás így stabil többletbevételt jelent a kórház számára, miközben korábban az csak jelentős veszteséggel üzemelt. A Kútvölgyi Premium Dental haszna – a bérleti konstrukción keresztül – a kórházat is gyarapítja, lehetőséget nyújtva a tb rendszer keretein belüli betegellátás színvonalának emelésére is.

A projekt megvalósításának feltétele az 1944-ben átadott Kútvölgyi Klinikai Tömb érintett területének teljes korszerűsítése volt, ami az ELMIB csoport finanszírozásában valósulhatott meg.