English / Magyar
Ápolók Nemzetközi Napja

Idén is megrendezték az Ápolók Nemzetközi Napját a Kútvölgyi Kórházban.

Május 14-én, Florance Nightingale születésnapján tartották az Ápolók Nemzetközi Napját.
Rendkívül színvonalas előadásokat hallhattunk, a jó hangulatról és a szórakozásról Csíkos Ágnes és Mátyus Péter gondoskodott énekkel, zenével.
Elsőként Palicz Tamás orvosigazgató úr köszöntötte az egybegyűlteket, beszédében kitért arra, hogy mennyit változott a kórházi élet az elmúlt évek alatt. Nagyon fontosnak tartotta kiemelni, hogy az egyik legfontosabb cél, a szakmai színvonal és pénzügyi fenntarthatóság mellett, az itt dolgozók biztos egzisztenciájának megteremtése. Köszönetet mondott az elmúlt év munkájáért.
Következőként Balázsné Szelei Erzsébet, ápolási igazgató szólalt fel. Arról beszélt, hogyan egyeztethető össze az ápolás és minőségfejlesztés a jelenlegi körülményekkel, amikor az ápolói létszám világszerte kritikusan csökken. A be- és kilépések között drasztikus különbségek vannak, ilyen állapotok mellett, mik lehetnek a szakápolói arány javításának lehetőségei. Ezeket a lehetőségeket ő elsősorban képzésben, továbbképzésben látja.
Ezután következtek az előadások.

Az előadások után Palicz igazgató úr átnyújtotta az Év Ápolója díjat, egy szép csokor virágot és fejenként egy üdülési utalványt 50ezer forint értékben, 2008. év kitüntetettjeinek:

  • Csonka Beáta diplomás ápoló, III. számú Belgyógyászati Klinika,
  • Unyiné Keresztes Erzsébet szakápoló, Klinikai és Kutatási Mentálhigiénés Osztály
  • Dr. Korponay Gézáné szakasszisztens, Központi Laboratórium

Az összejövetel újabb, most már közös jókedvű énekléssel és kis állófogadással zárult.

Az előadások listája

Itt lehet hozzászólni !