English / Magyar
AITK – Gyógyítás

ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS KLINIKA

GYÓGYÍTÁS

A Klinikánkon kezelt betegségek felölelik az intenzív terápiás ellátás szinte teljes spektrumát. Gyógyító tevékenységünk a 12 ágyas általános intenzív terápiás osztályunkon valósul meg, illetve a Klinikai Tömb területén működő műtétes szakmák aneszteziológiai hátterének biztosítására terjed ki.

A kiemelt profil (légzési elégtelenség) mellett, nagy számban látunk el szeptikus, kardiológiai, metabolikus, stroke-os, hematológiai, intenzív ellátásra szoruló betegeket is. Osztályunkon a kritikus állapotú betegek korszerű intenzív terápiás ellátásban részesülnek, amelynek részét képezik különböző eszközös beavatkozások, gépi lélegeztetés, korszerű noninvazív és invazív monitorozási eljárások, fizioterápia és a gyógyszeres kezelés is.

Anaesthesiológiai tevékenységünk a betegek műtét előtti állapotfelmérését, műtéti előkészítését, az anaesthesia biztosítását, továbbá a műtét utáni állapot stabilizálást foglalja magába. A Tömb területén működő sebészeti és nőgyógyászati egység kiszolgálása mellett, az Egyetem egészére kiterjedő konzultatív és szükség szerinti helyettesítő szolgálat megszervezése is a feladataink közé tartozik.

Klinikánk infrastruktúrája a szakma jellegéből adódóan a folyamatos őrzés, ápolás, és gyors eszközös beavatkozások lehetővé tételére összpontosít. Egy időben 12 beteg intenzív terápiás ellátására van lehetőségünk: kettő 2 ágyas, egy 3 ágyas és egy 5 ágyas kórteremmel rendelkezünk.

Az intenzív terápiára jellemző módon, Osztályunk működési rendje heti hét napon át, napi 24 órán keresztül folyamatos, állandóan jelenlevő szakképzett ápoló személyzettel és orvosi ügyelettel.

Szakmai profil>>

Látogatási rend és egyéb tudnivalók Betegeink és hozzátartozóik számára>>

Kapcsolódó oldalak: