English / Magyar
A Kórház általános házirendje

Semmelweis Egyetem
Kútvölgyi Klinikai Tömb

ÁLTALÁNOS BETEGTÁJÉKOZTATÓ

kkt

Semmelweis Egyetem
Kútvölgyi Klinikai Tömb
1125 Budapest, Kútvölgyi út 4.
Telefon: +36 1 325 1100
www.kutvolgyi.hu

A Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb klinikáin és osztályain a betegek ellátása elsődlegesen területi ellátási kötelezettség alapján történik.

Házirend

► A kórházi tartózkodása alatt Önnek joga, hogy egészségi állapotának megfelelő egészségügyi ellátást kapjon és ennek során mindenkor tiszteletben tartsák emberi méltóságát.
► Klinikáinkon rendszeresen tájékoztatást kap állapotáról, a javasolt vizsgálatokról, beavatkozásokról, azok kockázatairól, és az ellátás várható kimeneteléről. Betegségével, kezelésével kapcsolatban orvosa tájékoztatja Önt. Felvételkor, vizsgálatok, műtétek és beavatkozások előtt kérik az írásos beleegyezését.
►Fekvőbeteg osztályainkon – az Ön biztonsága érdekében – „betegazonosító karszalag”-gal látják el, a karszalagon szereplő vonalkód biztosítja az átjutást a rendelőintézetbe.
►Kérjük, hogy bent fekvése során legyen tekintettel betegtársaira, az osztályon folyó gyógyító, ápoló és oktatói munkára. A gyógyító légkör biztosításához járuljon hozzá az osztály csendjének, nyugalmának megőrzésével.
► Magával hozott gyógyszereit érkezésekor adja át az osztályos nővérnek, és távozás előtt kérje vissza.
►Intézetünkben egyetemi, főiskolai, egészségügyi szakképzésben résztvevő hallgatókkal találkozhat, kérjük aktív közreműködésével segítse oktatási munkánkat.
Vizitek rendje: Klinikánként változhat, erről az osztályon kap pontos felvilágosítást.
Kérjük a vizitek idején, tartózkodjék a kórteremben és ezalatt látogatókat ne fogadjon.
Látogatási idő: a zavartalan gyógyító munka érdekében kérjük, hogy látogatókat
12-14 óra között, valamint 16-18 óra között fogadjon. Ettől eltérő időpontban történő látogatást súlyos állapotú beteg esetén, a szervezeti egység vezetője írásban engedélyezhet.
Az Aneszteziológiai- és Intenzív Terápiás Klinikán naponta 17.30 – 18 óra között van lehetőség látogatásra.
Éjszakai pihenő
: 22.00 és 5.00 óra között.

Étkeztetés: a betegélelmezést az Eurest Étteremüzemeltetési Kft szolgáltatja, diétás ellátásáért a dietetikai szolgálat felelős. Ön mindenkor a betegségének megfelelő diétás ellátásban részesül. Az ételekkel kapcsolatos mennyiségi vagy minőségi kifogásait az osztályvezető ápolónak, vagy az osztályos dietetikusnak jelezheti.
Étkezések időpontjai:
Reggeli : 7.30 – 8.30 óráig
Ebédidő: 11.50 – 13.00 óra között (egyéni tálcás tálalás, név, diéta megjelölésével). Kérjük az ebédet a megjelölt időpontban fogyassza el, mert a betegosztályokon nem tárolhatók.
Vacsora: 17.30 – 18.30 óráig (egyéni tálcás tálalás, diéta megjelölésével, előre csomagolt hideg vacsora).

► A Klinikai Tömb területén a dohányzás tilos, kivéve az arra kijelölt helyeket!
► Az Intézet egész területén tilos az alkoholfogyasztás és szerencsejáték!

► A takarítást külső vállalkozás (Etoile Kft.) végzi. Ezzel kapcsolatos észrevételeiket megtehetik az osztályvezető ápolónak.

► A kórteremben elhelyezett értéktárgyakért felelősséget vállalni nem tudunk. Értéktárgyait megőrzésre leadhatja az osztályvezető ápolónak, aki elhelyezi azt a központi széfben. Az elhelyezett értékek a pénztári órák alatt vehetők fel.

Pénztári nyitva tartás:

Hétfő-Péntek: 8 -11h,
Hétfő-Szerda:13-14.30h,
Péntek: 12-12.45h.

Kérjük, hogy azonnal értesítse a közelben lévő kórházi dolgozót, ha személyi- és vagyonbiztonságot veszélyeztető helyzetet észlel, tűzesetet, vagy illetéktelen személyt az osztályon, esetleges váratlan rosszullétet az intézetben.

► A betegosztályokon található „vélemény-ládákba” elhelyezhetik véleményüket az ellátással kapcsolatban, illetve az elégedettségi kérdőívet. Építő javaslataikat az ellátás szervezése során igyekszünk figyelembe venni.
►Észrevételeivel, panaszaival fordulhat az osztály ápolás- és orvos vezetőihez, a szervezeti egységek igazgatóihoz illetve felkeresheti a betegjogi képviselőt is. Elérhetőségéről az osztályokon kifüggesztett plakátokról, az intézet dolgozóitól tájékozódhat.

MIELŐBBI GYÓGYULÁST KÍVÁNUNK!