English / Magyar
Dr. Halász Katalin

Dr. HALÁSZ KATALIN

Beosztás: főorvos
Munkahely: KKT Rendelőintézet, Reumatológia, Fizioterápiás és Osteoporosis rendelés
Szoba: Földszint 029.
Telefon: 06 1 325 11 00
Belső mellék:

E-mail:

Dr. Halász Katalin

Dr. Halász Katalin 1978-ban fejezte be orvosi tanulmányait a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 1983-ban szakorvosi képesítést szerzett reumatológiából és fizioterápiából, majd 2006-ban Egészségbiztosításból. Tagja a Magyar Reumatológusok Egyesületének, a Magyar Osteoporosis és Osteoarthologhiai Társaságnak, valamint a Magyar Életbiztosítási Orvostani Társaságnak. Két felnőtt gyermeke és egy másfél éves unokája van.

1993 óta dolgozik főorvosként a KKT Rendelőintézet Reumatológiáján és Osteoporozis rendelésén.

Betegeink mozgásszervi megbetegedések, csontanyagcsere betegségek diagnosztikája és kezelése tekintetében egyaránt számíthatnak a szakértelmére. Holisztikus, az egész embert testestől-lelkestől, egy összefüggő egészként vizsgáló szemléletre törekszik és a gyógyszerekkel szemben lehetőség szerint a fizioterápiát, gyógytornát részesíti előnyben. Komoly hangsúlyt helyez a megelőzésre, az aktuális panasz megszüntetésén túl a hosszú távú egészségmegőrzést tartja szem előtt.

Szakmai tevékenység:

  • Mozgásszervi betegségek elkülönítő kórismézése, gyógyítása
  • Gerinc, kopásos jellegű és gyulladásos izületi betegségek, lágyrész reumatizmusok gyógyítása
  • Csontanyagcsere betegségek diagnosztikája és kezelése
  • Fizioterápia, gyógytorna
  • Egészségmegőrzéssel, megelőzéssel kapcsolatos tanácsadás
  • Mozgásszervi szűrés – hosszú távú program összeállítása az egészség megőrzésére ill. a jövőben fenyegető mozgásszervi megbetegedések megelőzésére

Korábbi munkahelyek:

  • 1979-1993 Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet, reumatológus
  • 1998-2006 Winterthur biztosító RT. tanácsadó orvosa

1987-88-ban, az USA-ban Indianapolisban az Indiana University Rheumatology Department munkáját tanulmányozta Prof. Dr. Brandt vezetésével.1990-ben Bristolban Prof. Dr. Paul Dieppe vezette intézetben tett látogatást Bristolban. 1996-ban Cambridge (UK)-ben tanulmányúton vett részt.